Ysterhagan barnehage

Barnehagen ligger ved Ulvstugguhaugen på Hagaen, og stod ferdig i 1986. Barnehagen har 3 avdelinger, hvorav den ene er samisk avdeling.

Gruppesammensetningen varierer etter alderen på barna som søker seg inn hvert år. Den samiske avdelingen heter Svaale (betyr fjellrev) og er en aldersblandet avdeling. Svaale vektlegger sørsamisk språk og kulturell arv, og skal styrke barnas sør-samiske identitet.

Barnehagen har en spennende arkitektonisk utforming med torvtak og villmarkspanel, og glir naturlig inn i terrenget. Barnehagen ligger idyllisk til med natur, skiløyper og med det vernede seterområdet Småsetran som nærmeste nabo. Barnehagen ligger midt i verdensarven med gangavstand til en rekke fasiliteter.

I tillegg til språk og lokale fotavtrykk, har barnehagen fokus på utelek og uteaktiviteter året rundt. Ansatte setter lek, glede og humor høyt, for både store og små.

Mål/visjon for barnehagen er:
«Lek og samspill skal være den viktigste aktiviteten i Ysterhagan med vekt på å utvikle vennskap og å lære regler for samspill med andre».

Her finner du